Cari @ Amanz

RED Hydrogen One ialah peranti yang amat dinantikan oleh peminat fotografi dan videografi pada peranti mudah alih kerana menjanjikan kualiti terbaik serta rakaman video empat dimensi. Ia sepatutnya dilancarkan awal tahun ini sebelum ditangguh ke bulan ini. Ogos sudah hampir ke penghujung dan RED mengumumkan telefon pintar ini kini ditangguh pula ke bulan Oktober.

Oleh sebab itu beberapa imej pengolokan rasmi Hydrogen One telah dikongsi kepada umum pagi tadi. Dari segi rekaan ia masih lagi mengekalkan rekaan agresif dengan senggatan pada sisi bagi memudahkan peranti digenggam. Terdapat penjenamaan Lit by Leia pada bahagian bawah peranti yang tidak dilihat sebelum ini. Antaramukanya masih lagi misteri buat masa ini.

Kelewatan peranti ini menyebabkan spesifikasi Hydrogen One sudah agak ketinggalan zaman. Ia akan dilengkapi skrin 5.7-inci dengan sokongan paparan hologram, dijana pemproses Snapdragon 835 dan bateri sebesar 4300 mAh. Kekuatannya kini hanya terletak pada aksesori modular yang menyokong sistem lensa keluaran RED dan rakaman 8K.

© 2023 Amanz Media Sdn Bhd