Cari @ Amanz

Moment sedia terkenal dengan lensa modular untuk peranti seperti iPhone atau Google Pixel. Ia adalah salah satu aksesori premium kerana harga setiap lensa dan kerangka boleh dikatakan mahal. Satu set kerangka dan lensa boleh mencecah lebih RM600. Selain daripada lensa, Moment juga turut hadir dengan kerangka kuasa yang turut boleh menyokong lensa tadi.

Hari ini, Moment memperkenalkan lensa Tele 58mm. Lensa ini menawarkan 4x zoom optikal dan menambah kesan kabur untuk bokeh. Menurut Moment, lensa ini adalah lensa telefoto terbaik yang pernah ada dalam pasaran. 4 kali zoom optikal ini hanya disokong oleh peranti yang sudah hadir dengan lensa telefoto 2x zoom. Jika peranti seperti Pixel 3 atau iPhone XR, ia hanya menyokong zoom optikal sehingga 2 kali. Mod bokeh pula, akan menjadi lebih semula jadi – kerana pengguna hanya perlu menggunakan mod biasa untuk mengambil gambar dan tidak perlu tukar kepada mod potret.

Lensa ini sudah pun boleh dibeli di laman web rasmi Moment pada harga hanya $99 (~RM415). Tetapi, kerangka Moment wajib dibeli jika ingin menggunakan lensa ini. Kerangkanya pula berharga bermula dari $29.99 (~RM126).

© 2024 Amanz Media Sdn Bhd