Carian
Samsung Galaxy Fold 2 Mungkin Menyokong Stylus Dan Skrin Lebih Besar
June 26, 2019 Effi Saharudin

Samsung Galaxy Fold masih belum dijual semula selepas ditangguhkan kerana masalah melibatkan skrin. Tarikh pelancaran baharu mungkin berlaku sekitar Ogos serentak dengan pelancaran Galaxy Note 10. Satu kekurangan Galaxy Fold berbanding Galaxy Note ialah tiada sokongan stylus S-Pen. Tetapi ini mungkin akan diselesaikan dengan pelancaran Galaxy Fold 2 kelak.

Samsung Galaxy FoldLaporan media Korea The Elec hari ini mengatakan Galaxy Fold 2 akan dilengkapi stylus S-Pen yang memberikannya kemampuan setanding Note. Skrin peranti dalam mod tablet pula meningkat ke 8″ berbanding 7.3″. Ini juga memberikan saiz skrin yang setanding dengan Huawei Mate X. Galaxy Fold 2 juga dipercayai akan mengekalkan rekaan terbuka seperti buka seperti model pertama.

Pada waktu yang sama Samsung turut dilaporkan akan melancarkan peranti skrin lipat dengan rekaan clamshell klasik. Dengan rekaan ini peranti berskrin 5.8″ boleh dilipat bagi memudahkan ia disimpan ke dalam kocek. Samsung adalah sebahagian pengeluar yang masih mengeluarkan peranti dengan rekaan clamshell seperti W2019 yang dilancarkan tahun lalu.

Komen