Pelancaran Huawei Mate X Ditangguh Lagi

Diterbitkan pada Ogos 15, 2019. oleh .

Dengan masalah yang melanda Samsung Galaxy Fold, ramai menyangka Huawei Mate X akan menjadi peranti boleh lipat pertama dipasarkan. Namun begitu seperti Fold, sehingga kini Mate X masih belum dilancarkan walaupun pada awalnya menyasarkan bulan Julai 2019.

Terkini menurut laporan TechRadar yang melakukan lawatan media ke Shenzen, wakil Huawei kini mengatakan pelancaran Mate X ditangguh lagi dan tidak mungkin dipasarkan sebelum bulan November. Sebelum ini tarikh pelancaran dikatakan akan berlaku pada bulan September. Seperti Samsung, Huawei melakukan ujian ketahanan bagi mengelakkan masalah skrin yang berlaku pada Fold turut berlaku pada peranti mereka.

Dengan penangguhan ini Fold mungkin kembali akan menjadi peranti boleh lipat pertama dipasarkan secara besar-besaran. Samsung telah bersedia melancarkan semula peranti ini selepas melakukan penambahbaikan kepada rekaan. Malahan ura-ura yang kami dengari sendiri dari sumber dalaman mengatakan Fold akan memasuki pasaran Malaysia seawal penghujung September ini.

komen


© Amanz / 2023 Kami