Spotify Menguji Paparan Lirik Lagu Dalam Aplikasi

Diterbitkan pada Nov 18, 2019. Diubah suai kali terakhir pada . oleh .

Mendengar lagu kegemaran lebih menyeronokkan jika anda mengetahui liriknya. Tetapi apakan daya, tak semua orang mempunyai memori gajah yang menghafal lirik lagi yang digemari. Bagi pengguna Spotify, ciri paparan lirik masa nyata dari dalam aplikasi mungkin akan diberikan dalam masa terdekat kerana ujiannya sedang dilakukan.

Pengguna di Indonesia, Kanada dan Mexico kini dapat melihat lirik lagu yang distrim pada bahagian bawah pemain muzik dalam panel khas. Apabila panel ini ditatal naik, kesemua lirik boleh dilihat dan ia dipaparkan selari dengan bahagian lagu yang didengari. Menurut laporan TechCrunch, kandungan lirik dari Musixmatch digunakan oleh Spotify.

Kerjasama dengan Musixmatch ini adalah mengejutkan kerana pada tahun 2016 mereka menghentikan kerjasama dengan Spotify kerana berlaku perbezaan hala tuju. Hanya pengguna di Jepun boleh memaparkan lirik dalam aplikasi desktop dan mudah alih selepas 2016. Kewujudan ujian ini memberikan harapan ciri ini akan dikembalikan semula bagi membolehkan Spotify memberikan penawaran ciri yang sama seperti Apple Music.

komen


© Amanz / 2022 Kami