Cari @ Amanz

Minggu lepas, kami telah melaporkan yang Xiaomi mungkin akan kembali hadir dengan tablet Android tersendiri. Tablet ini dikatakan adalah pengganti kepada Mi Pad 4, yang mana adalah tablet terakhir Xiaomi pada tahun 2018. Selepas tiga tahun menyepi dalam pengeluaran tablet, Xiaomi akhirnya bersedia untuk kembali bersaing dengan iPad, Samsung, mungkin Lenovo dan juga kelak Oppo juga?

Tablet Android tidak digemari ramai kerana pengoptimasian perisian tidak begitu baik jika dibandingkan dengan iPad. Dengan sistem operasi Android semakin fokus kepada peranti skrin besar, seperti yang boleh-lipat, gulung, penggunaan satu tangan – Xiaomi mungkin sudah temui cara untuk menawarkan pengalaman penggunaan tablet Android yang baik. Xiaomi dikatakan akan melancarkan tablet dengan skrin kadar segar semula tinggi, cip pemprosesan setanding peranti mercu dan skrin bersaiz hampir 11-inci.

Apple dijangka akan melancarkan iPad baharu tahun ini, jadi mungkin Xiaomi turut akan bersaing dengan Apple? Oppo juga dalam perancangan untuk hadir dengan tablet tersendiri, jadi tahun ini boleh jadi tahun pengeluar peranti dari China berperang dengan tablet siapa terbaik. Xiaomi akan mengadakan acara pelancaran pada 29 Mac ini, mungkin ia akan dilancarkan ketika itu – jadi sama-sama kita nantikan.

© 2024 Amanz Media Sdn Bhd