Samsung Mempatenkan Tablet Boleh-Lipat Dengan S-Pen Sambungan Magnet

Diterbitkan pada Apr 24, 2021. Diubah suai kali terakhir pada . oleh .

Terdapat ura-ura tahun ini Samsung akan melancarkan sebuah tablet dengan skrin boleh-lipat buat pertama kali. Dengan ini, Samsung dapat memberikan peranti dengan saiz skrin lebih besar berbanding siri Z Fold yang telah ditawarkan sejak dua tahun lalu. Minggu ini rekaan tablet tri-lipatan telah dipatenkan dan berbeza dengan rekaan yang dipatenkan sebelum ini.

Dua rekaan berbeza dipatenkan. Satu skrin melipat ke dalam dan satu lagi skrin melipat ke luar. Pada kedua-dua paten peranti menggunakan sistem tri-lipatan dengan sebuah S Pen diletakkan di tengah-tengah dengan sambungan secara magnetik. Kerana sambungan secara magnetik ini, S Pen boleh disimpan di tengah-tengah antara dua tingkap lipatan atau di hujung peranti apabila ia dibuka.

Paten

Samsung dilaporkan mempunyai masalah mengintegrasikan tempat simpanan S Pen pada Z Fold3 tahun ini. Akibatnya mereka mungkin terpaksa menyertakan kerangka khas dengan S Pen seperti yang ditawarkan untuk S21 Ultra. Dengan rekaan seperti di atas, isu perlu membeli kerangka secara berasingan dapat diselesaikan walaupun penyelesaiannya tidak sebaik pada peranti Galaxy Note.

Kewujudan paten tidak bermakna peranti akan dihasilkan. Seperti yang kita lihat sebelum Galaxy Z Flip dan Z Fold dilancarkan, Samsung mempatenkan pelbagai rekaan yang akhirnya tidak digunakan.

komen


© Amanz / 2022 Kami