Nama Wear OS 3 Disahkan, Hanya Menyokong TicWatch Dan Fossil – Kemaskini Bermula Pertengahan 2022

Diterbitkan pada July 24, 2021. Diubah suai kali terakhir pada . oleh .

Google baru-baru ini telah mengesahkan nama Wear OS baharu adalah Wear OS 3. Bersama-sama dengan pengumuman ini, Google turut menyatakan jam mana yang akan disokong dan bila. Tetapi sayang sekali, anda mungkin akan terus berpaling tadah kerana beritanya agak mengecewakan.

Pertama sekali, Wear OS 3 hanya akan disokong oleh TicWatch Pro 3 GPS, TicWatch E3, jam-jam baharu TicWatch akan datang dan juga jam-jam Fossil akan datang. Kedua, kemaskini hanya akan diedarkan (tidak pasti stabil atau ujian beta) bermula pertengahan 2022 tahun hadapan.

Disebabkan Wear OS 3 adalah gabungan dengan Tizen, ia dilihat mungkin akan dioptimasikan pada Galaxy Watch sahaja. Ini kerana menurut Google, selepas kesemua jam di atas dikemaskini – walaupun pengguna boleh menikmati pengalaman penggunaan baharu sistem operasi ini mungkin tidak cukup stabil lagi.

Pengguna juga perlu format jam masing-masing selepas menerima kemasikini ini. Nampaknya walaupun Wear OS cuba untuk menjadi semakin maju bersaing dengan Apple, mereka masih tidak mampu memberi pengalaman penggunaan seimbang dan cukup stabil. Dengan kata lain, selagi Wear OS 3 belum tentu stabil ini bukan masanya untuk anda beli jam Wear OS.

komen


© Amanz / 2022 Kami