Cari @ Amanz

Vivo V21 kami nobatkan sebagai antara peranti fotografi mampu milik terbaik untuk tahun ini, yang mana turut tersenarai dalam peranti terbaik untuk hari Raya. Ia hadir dengan skrin 6.44-inci AMOLED FHD+ 90Hz, dijana cip Dimensity 800U, dipadankan dengan memori 11GB RAM (termasuk memori maya) dengan storan 128GB serta bateri 4000mAh dengan pengecasan pantas 33W.

Kamera peranti ini adalah 44 Megapixel untuk swafoto dengan OIS, tri-kamera belakang 64+8+2 Megapixel dan dijual pada harga bermula RM1599 dengan pilihan warna Artic White antara penawaran terkini di Malaysia.

Terkini, Vivo mengacah kehadiran warna baharu pula – iaitu Neon Spark. Warna yang lebih kurang sama ini sudah digunakan oleh dua lagi jenama di bawah BBK Electronics, Oppo dan Realme. Ia adalah neon hijau dengan kesan menyala dalam gelap dan merupakan warna yang gila terang.

Buat masa ini, ia hanya diacah oleh Vivo India dan tidak pasti sama ada ia akan ditawarkan di Malaysia ataupun tidak. Apa pendapat anda dengan warna sebegini selepas pasaran peranti dibanjiri warna cerun dan warna ala pelangi?

© 2023 Amanz Media Sdn Bhd