Cari @ Amanz

Redmi K50 Gaming Edition Akan Menggunakan Kamera 64MP Dengan Sensor Sony IMX686

Link Copied!

Tidak dinafikan, penawaran peranti Redmi di bawah diri K sering memfokuskan kepada spesifikasi yang sepadan dengan julat harga. Paling terkini, mereka bakal hadir dengan Redmi K50 Gaming Edition yang merupakan model kesinambungan kepada model Redmi K40 Game Enhanced Edition sebelum ini.

Bercakap lebih lanjut mengenainya, maklumat mengenai kamera utama dan swafoto peranti kini telah didedahkan. Redmi K50 Gaming Edition kelak akan dilengkapi kamera utama 64MP dengan sensor Sony IMX686. Ini juga adalah sensor yang sama boleh ditemui pada model ZTE Axon 30 Ultra, Realme X7 Pro, Redmi K30 Racing Edition dan sebagainya.

Tidak ketinggalan, Redmi dilihat turut berkongsi hasil gambar yang diambil menggunakan kamera peranti tersebut. Gambar tersebut diambil dalam pencahayaan rendah dan hasilnya kelihatan agak baik. Di mana, gambar nampak terang dengan penghasilan semula warna boleh diterima.

Dalam pada itu, maklumat mengenai kamera swafoto turut didedahkan – di mana, sensor sebesar 20MP dengan sensor Sony IMX596 akan digunakan. Turut melengkapinya adalah ciri kecantikan berasaskan AI untuk hasil gambar swafoto lebih baik.

Setakat yang diketahui, peranti akan mempunyai kemasan seumpama generasi terdahulu. Ia juga akan dilengkapi sokongan butang bahu dan sistem penyejukan yang lebih baik. Seperti biasa, penawaran lebih lanjut pasti akan dikongsi dari masa ke semasa.

Sumber : Weibo


Komen ()