Paten Essential Phone-2 Tertiris – Tiada Takuk, Kamera Swafoto Terbina Bawah Skrin?

Diterbitkan pada Feb 7, 2019. Diubah suai kali terakhir pada . oleh .

Essential Phone atau Essential PH-1 adalah antara telefon pintar Android pertama yang mempunyai takuk. Ia dihasilkan oleh pengasas Android, Andy Rubin. Tetapi sudah hampir 2 tahun, kita masih tidak lihat pengganti buat Essential PH-1.

Ini adalah kerana, menurut laporan pembangunan Essential PH-2 dibatalkan dan mereka ingin menjual syarikat. Selang lima bulan kemudian, mereka dilaporkan ingin menghasilkan telefon pintar yang dijana dengan sistem kecerdasan buatan yang boleh memimik pengguna. Terkini, paten buat Essential Phone-2 telah tertiris dan ia memperlihatkan sesuatu yang unik.

Essential PH-2 dikatakan mungkin akan hadir dengan rekaan skrin tanpa takuk dan akan menawarkan rekaan skrin yang menyeluruh. Ia turut dilihat akan hadir dengan pengimbas cap jari dalam skrin dan kamera swafoto dan sensor yang terbina bawah skrin. Menariknya, kamera swafoto ini dilihat mempunyai rekaan seakan skrin berlubang – tetapi ia boleh disembunyikan dan akan kelihatan hampir lutsinar mengikut kehendak pengguna. Ini adalah mirip dengan paten Samsung sebelum ini.

Tidak pasti bila Essential akan hadir dengan PH-2, tetapi menurut laporan ia mungkin akan hadir sekitar tahun ini.

komen


© Amanz / 2022 Kami