PLUS Menutup Lorong Tambah Nilai Touch ‘n Go Sehingga 3 Februari

Diterbitkan pada Jan 23, 2020. Diubah suai kali terakhir pada . oleh .

Perayaan Tahun Baru Cina akan disambut hujung minggu ini dan kami yakin ramai yang telah mula kembali ke kampung halaman sejak semalam Tetapi sebelum memasuki tol milik PLUS, harus diingatkan perkhidmatan tambah nilai kad Touch ‘n Go akan ditutup pada lorong masuk di kesemua tol bermula 22 Januari sehingga 3 Februari 2020.

PLUSLangkah ini dilakukan oleh pihak PLUS setiap musim perayaan bagi mengurangkan kesesakan. Sebelum ini PLUS telah menghentikan perkhidmatan tambah nilai Touch ‘n Go pada lorong keluar sejak 5 November yang lalu.

Pada musim perayaan kali ini, sebanyak 2 juta kenderaan dijangka akan menggunakan lebuh raya PLUS terutama sekali pada waktu puncak iaitu pada 22, 23, 24, 27, 28 dan 31 Januari serta 1 Februari yang akan datang.

PLUS menasihatkan agar pelanggan merancang perjalanan mereka dan paling utama, menambah nilai kad Touch ‘n Go mereka lebih awal selain memastikan kad mereka mempunyai baki yang mencukupi. Mereka boleh menggunakan aplikasi Waze untuk mencari tempat tambah nilai yang tidak mengenakan caj perkhidmatan.

PLUS masih belum boleh menggunakan perkhidmatan e-Wallet PayDirect pada ketika ini kerana ia hanya akan diaktifkan bermula 1 Januari 2020 kelak menerusi lorong RFID.

komen


© Amanz / 2022 Kami