Samsung Akan Mengeluarkan Skrin UTG Sendiri Dengan Kerjasama Corning

Diterbitkan pada Sep 2, 2020. Diubah suai kali terakhir pada . oleh .

Samsung Galaxy Z Fold2 dan Z Flip ialah dua peranti yang menggunakan kaca UTG bagi memberikan ketahanan kepada skrin boleh-lipat yang digunakan. Pada waktu ini kaca UTG ini dihasilkan oleh Samsung Display dengan kos yang agak tinggi. Tetapi menurut laporan ETNews, Samsung Electronic kini mengesahkan kerjasama dengan Corning untuk menghasilkan kaca UTG mereka sendiri.

Sebelum ini pada bulan Jun kami laporkan ura-ura kerjasama di antara Samsung Electronics dan Corning. Kini Corning dipercayai telahpun berkongsi sampel awal UTG keluaran mereka kepada Samsung. Selain Samsung Display (dengan kerjasama Schott), Corning juga ada membangunkan kaca boleh lipat mereka sendiri sebelum ini.

Samsung Electronics mengambil langkah membangunkan kaca UTG sendiri bagi mengurangkan kos. Ini adalah sebab mengapa terdapat ura-ura Samsung Electronics mungkin menggunakan panel dari BOE yang lebih murah berbanding panel Samsung Display. Samsung Display pula semakin agresif memasarkan panel kepada pengeluar lain seperti Oppo, OnePlus, Xiaomi dan Realme supaya tidak bergantung hanya kepada Samsung Electronics.

komen


© Amanz / 2022 Kami