Cari @ Amanz

Realme adalah jenama yang digemari ramai kerana menjual peranti pada harga lebih mampu milik berbanding pesaing. Walaupun ada isu seperti siri Realme 8 yang masih mengitar semula cip dari siri Realme 6 dan Realme 7 atau isu menipu dalam AnTuTu – Realme masih berusaha menawarkan peranti terbaik untuk peminat mereka.

Realme Q2

Terkini, Realme dilaporkan akan hadir dengan sebuah peranti yang mungkin adalah pembunuh peranti mercu seakan Mi 10T. Spesifikasi tinggi, semuanya hebat dan akan dijual pada harga gila murah. Peranti ini dikatakan adalah Realme Q3 yang akan dijana dengan cip pemprosesan MediaTek Dimensity 1100. Cip ini dikatakan mampu menandingi Snapdragon 870 yang cukup berkuasa. Kemudian skrin akan menyokong kadar segar semula 120Hz, bateri 4500mAh dan menyokong pengecasan pantas 65W.

Peranti ini juga dikhabarkan akan menggunakan storan UFS 3.1, RAM LPDDR4X, WiFi 6, Bluetooth 5.2 dan paling menarik ia mungkin akan dijual pada harga sekitar RMB2000, iaitu sekitar RM1200. Jika peranti ini dilancarkan di pasaran global, ia mungkin akan dijenama semula kepada nama lain yang lebih dikenali.

Sama-sama kita nantikan.

© 2023 Amanz Media Sdn Bhd