Amazon Music Turut Melancarkan Sokongan Audio Nirhilang Tanpa Bayaran Tambahan

Diterbitkan pada Mei 17, 2021. Diubah suai kali terakhir pada . oleh .

Serentak dengan pelancaran Apple Music dengan sokongan audio nirhilang serta audio spatial, Amazon Music turut mengikuti jejak yang sama. Amazon Music kini memberikan penstriman audio nirhilang kepada pelanggan tanpa perlu melakukan pembayaran lebih. Sebelum ini ia ditawarkan sebagai Amazon Music HD, tetapi kini boleh dinikmati semua pelanggan Amazon Music Unlimited. 

Ini benar-benar mengubah landskap dunia penstriman muzik yang selama ini memerlukan langganan pelan yang lebih premium kepada pelanggan yang ingin menikmati audio pada kualiti lebih tinggi. Tidal misalnya menawarkan audio MQA pada langganan yang jauh lebih mahal serta dalam kualiti yang terhad.

Apple Music bermula Jun ini akan menawarkan 75 juta audio kualiti nirhilang dan spatial. Amazon Music HD pula menawarkan 70 juta muzik pada kualiti definisi tinggi dengan 7 juta lagi pada definisi ultra tinggi. Dengan dua platform penstriman kini menyokong audio berkualiti tinggi, ramai menantikan giliran Spotify HiFi pula yang turut menjanjikan perkhidmatan yang sama cuma tiada tarikh diumumkan.

komen


© Amanz / 2022 Kami