Cari @ Amanz

Intel baru-baru ini telah melancarkan siri kad grafik Arc Alchemist untuk komputer riba mereka, termasuklah Arc A350M, A370M, A550M, A730M dan juga A770M,

Dua daripada kad grafik tersebut, Arc A350M dan A370M dilihat hadir sudahpun hadir dan telah mula dipasangkan pada beberapa komputer riba yang telahpun mengesahkan bahawa mereka akan mula diperkenalkan di pasaran tidak lama lagi.

Intel, melalui sebuah ciapan telah mengesahkan bahawa komputer-komputer riba pertama yang menawarkan kad grafik Arc Alchemist ini akan mula dijual pada penghujung suku kedua tahun ini, iaitu sekitar penghujung bulan Jun ataupun awal bulan Julai kelak.

Kami menjangkakan bahawa ini adalah dua model yang diperkatakan sebelum ini, kerana kad-kad grafik berprestasi lebih tinggi seperti siri Arc A500 dan Arc A700 hanya akan mula dikeluarkan pada musim panas tahun ini.

Buat masa ini ia dapat dilihat bahawa Acer dan Samsung adalah diantara dua jenama pertama yang akan memperlihatkan penggunaan kad grafik tersebut melalui komputer riba Acer Swift X dan juga Samsung Galaxy Book 2 Pro mereka kelak.

© 2024 Amanz Media Sdn Bhd