Twitter Akan Memperkenalkan Tanda Calit Emas, Kelabu Dan Biru Untuk Membezakan Akaun Yang Disahkan

Diterbitkan pada Nov 25, 2022. Diubah suai kali terakhir pada . oleh .

Langganan Twitter Blue telah dihentikan, kerana masalah salah guna dan penyamaran. Tarikh pelancaran semula masih belum diumumkan lagi sehingga hari ini. Apa yang pasti adalah, kelak akaun baharu tidak boleh melanggan dan perlu tunggu tempoh matang dalam masa 90 hari. Harga langganan di Malaysia pula dijangka akan berharga RM34.90 sebulan untuk tawaran awal.

Sumber Gambar: @alex193a

Terkini, Elon Musk mengumumkan yang masalah tanda calit biru pada akaun-akaun Twitter sudah hampir selesai dibaiki. Pertama seperti yang kita semua tahu, akaun-akaun rasmi seperti agensi kerajaan, orang ternama, ahli politik akan ada label “Rasmi” atau “Official”. Kemudian akan datang, akaun-akaun syarikat akan menggunakan tanda calit emas, akaun kerajaan tanda calit kelabu dan akaun individu tanda calit biru tidak kira melanggan Twitter Blue atau yang dipilih.

Bukan itu sahaja, Elon Musk menegaskan yang semua akaun yang disahkan akan melalui proses pengesahan manual sebelum tanda calit diaktifkan. Selain itu, jika akaun individu itu terlibat dengan sesuatu organisasi akan ada logo kecil dipaparkan mereka terlibat dengan siapa. Sementara akaun yang menyamar akan kekal digantung jika didapati bersalah.

Butiran lanjut mengenai tanda calit dan akaun yang disahkan bersama dengan Twitter Blue dikatakan akan diumumkan pada minggu hadapan.

komen


© Amanz / 2022 Kami