Cari @ Amanz

Dua tahun lepas, Razer melancarkan tetikus Viper yang dikatakan terpantas dunia yang menghantar data pada kadar 8000 kali sesaat. Viper V2 Pro dilancarkan setahun kemudian dengan dakwaan tetikus paling jitu dan awal tahun ini Viper Mini Siganture sebagai tetikus paling ringan iaitu 46g sahaja.

Terbaru, Razer Viper V3 HyperSpeed dilancarkan. Kali ini Razer mengubah rekaan untuk menjadi lebih ergonomik, selesa, dan sesuai untuk semua pengguna. Ia juga memberi lebih cengkaman, mempunyai pecutan maksima 70g, kelajuan IPS 750, 30,000 DPI dan 99.8% lebih jitu.

Seperti tetikus mereka yang sebelum ini, Viper V3 HyperSpeed turut menyokong Asymmetric Cut-Off, penjejakan pintar dan motion sync. Bateri juga dikatakan lebih baik sehingga 280 jam dengan bateri AA. dan tetikus ini lebih mudah digunakan pada mana-mana permukaan termasuk kaca.

Razer Viper V3 turut menggunakan Razer Focus 30K, menyokong Razer HyperPolling 4000Hz, menggunakan suis mekanikal generasi kedua, ada memori terbina untuk menyimpan profil serta sokongan multi-peranti.

Harga jualan Razer Viper V3 HyperSpeed adalah RM349, cukup mampu milik untuk tetikus profesional seperti ini. Jika membeli berkas dengan Razer HyperPolling ia berharga RM437.04.

© 2023 Amanz Media Sdn Bhd