Cari @ Amanz

OnePlus Nord CE 5G atau Nord N200 5G bukanlah pengganti Nord yang ramai nantikan. Sebaliknya semua ingin nantikan pengganti sebenar OnePlus Nord pertama, yang mana ciri peranti mercu OnePlus 8 disertakan pada sebuah peranti kelas pertengahan. Peranti tersebut adalah OnePlus Nord 2, yang mana berdasarkan imej pengolokan yang tertiris ia akan menggunakan elemen rekaan OnePlus 9 atau Oppo Reno6.

OnePlus Nord 2 disahkan akan dijana dengan cip MediaTek Dimensity 1200-AI, skrin 6.43-inci Fluid AMOLED dengan kadar segar semula 90Hz dan juga akan menggunakan sensor kamera utama Sony IMX766 yang sama digunakan pada siri OnePlus 9 dan Oppo Find X3. Melalui akaun Instagram oneplus.nord, mereka baru-baru ini telah menyiarkan imej pengolokan rasmi OnePlus Nord 2. Peranti ini dilihat menggunakan warna biru Blue Haze yang lebih kurang dengan OnePlus Nord asal.

Selari dengannya, OnePlus turut mengesahkan tarikh pelancaran peranti ini – iaitu pada 22 Julai minggu hadapan. Mereka akan memperkenalkan peranti ini melalui sebuah filem pendek berjudul OnePlus Nord: Part Deux. Waktu Malaysia adalah sekitar 10 malam, anda boleh saksikannya di laman YouTube rasmi mereka.

© 2023 Amanz Media Sdn Bhd