Carian
Microsoft Edge Kini Hadir Dengan Bing Chat Terbina
March 15, 2023 Fahim Zahar

Penggunaan enjin carian Bing oleh Microsoft yang dikuasakan kecerdasan buatan GPT-4 terus berkembang. Dalam masa sebulan pengenalan sudah ada 100 juta pengguna dan lebih 45 juta perbualan dilakukan.

Banyak Microsoft cadangkan untuk terus memastikan Bing digunakan ramai termasuk menyertakannya terus ke kotak carian Taskbar Windows 11 dan ingin mengintegrasikan terus ke Microsoft Edge. Sebelum ini sokongan Bing baharu turut telah diberikan kepada peranti iOS dan Android.

#image_title

Terkini dalam kemaskini Microsoft Edge baharu, Bing yang dikuasakan GPT-4 ini telah diintegrasikan terus. Apabila tekan logo Bing, panel sisi akan dibuka untuk pengguna memulakan perbualan dengan Bing menanyakan pelbagai soalan tanpa menukar tab.

#image_title

Selain itu, Microsoft turut memperkenalkan ciri bar sisi baharu yang sama pada pelayar web Chrome. Bar sisi ini bp;eh memberi akses pantas kepada tetapan kegemaran pengguna, ciri dan fungsi menarik lain termasuk dengan perkhidmatan Microsoft.

#image_title

Perkara menarik yang saya gemari pada kemaskini ini adalah ciri Drop. Melaluinya pengguna boleh pindahkan fail dari telefon terus ke OneDrive dengan penggunaan seakan perbualan dalam aplikasi pemesejan.

Komen